Al·lergologia | Unitat d’al·lèrgia

Alergologia

Unitat d’Al·lergologia de WM Hospitals

La Unitat d’Al·lergologia de WM Hospitals ofereix assistència en la prevenció, el diagnòstic i el tractament de les malalties al·lèrgiques que afecten infants i adults.

El departament disposa de tots els recursos tecnològics i humans per dur a terme un diagnòstic exhaustiu dels pacients, personalitzar el tractament per a l’al·lèrgia i fer un seguiment de la malaltia. L’hospital, a més, disposa d’una Unitat d’Immunoteràpia per supervisar-ne, de manera individualitzada, els tractaments relacionats.

XEQUEGES METGES
PERSONALITZATS PER 199€

CONSULTA D'ESPECIALITATS
DES DE 59€

Patologies i al·lèrgies

A WM Hospitals, el pacient és el centre de la nostra feina. Per això, si hi ha qualsevol dubte de tenir alguna d’aquestes al·lèrgies, l’ideal és visitar l’especialitat d’al·lergologia perquè un equip multidisciplinari d’experts en medicina pugui oferir-te la millor solució. Hi ha molts tipus d’al·lèrgies, però les més comunes són:

Rinoconjuntivitis

Aquest tipus d’al·lèrgia afecta al nas i a la conjuntiva dels ulls, la qual cosa provoca hipersensibilitat i malestar. Pot presentar-se a qualsevol etapa de la vida.

Al·lèrgia als fàrmacs

Tothom pot tenir reacció adversa a un medicament o antibiòtic. Després que succeeixi, el metge haurà de valorar la necessitat de confirmar si ha estat un mecanisme al·lèrgic i cercar fàrmacs alternatius.

Asma

L’asma és una malaltia crònica que es manifesta amb la inflamació de les vies respiratòries i que pot presentar-se en forma de tos, dispnea, sibilacions i opressió toràcica. Aquest tipus de malaltia és tractada de manera molt estreta amb la Unitat de Pneumologia, que realitza uns estudis complets de la funció pulmonar del pacient.

Al·lèrgia als aliments

Es tracta de confirmar o descartar la implicació d’alguns aliments sospitosos de provocar símptomes d’al·lèrgia. S’han de fer diversos estudis diagnòstics controlats, com el test d’intolerància alimentària, i així observar quins aliments són els que afecten el pacient. Aquestes patologies se solen veure reflectides en problemes de digestologia o dermatologia.

Al·lèrgies cutànies ​

Aquest tipus d’al·lèrgies presenta una reacció a la pell en forma de faves i picor. La més comuna és la dermatitis de contacte.

Proves d’al·lèrgia a la unitat mèdica de WM Hospitals

A la Unitat d’Al·lergologia es duen a terme diverses proves per saber principalment els aliments o fàrmacs sospitosos que provoquen símptomes d’al·lèrgia. Les proves principals que s’hi fan són:

  • Proves cutànies
  • Proves epicutànies
  • Prova de provocació o tolerància a aliments sota supervisió medicohospitalària.
  • Estudi analític in vitro

Tractaments i tècniques d’immunologia

Alergología

Els avenços tecnològics permeten desenvolupar tècniques immunològiques que ajuden al diagnòstic de malalties autoimmunitàries i a la detecció de diversos autoanticossos. D’aquesta forma, el diagnòstic és més precís i, per consegüent, es podrà posar al pacient un tractament efectiu.

Segons el tipus d’al·lèrgia que presenti el pacient, l’al·lergòleg determinarà receptar un tractament o un altre.

Com és una consulta d’al·lergologia a WM Hospitals?

A la consulta d’al·lergologia, el metge al·lergòleg en farà una valoració centrant-se en la història clínica. A més, demanarà proves d’al·lèrgia que complementarà amb exploracions posteriors.

Reserva una cita mitjançant el formulari web o trucant al telèfon 93 416 16 16 perquè el metge pugui tenir més informació del teu cas.

Preu consulta al·lergòleg

Alergología2
L’hospital compta amb una Unitat d’Al·lergologia formada per un gran quadre mèdic. El preu de la consulta és de 59 €. Després de la consulta, l’especialista sol·licitarà les proves d’al·lèrgia oportunes per a un diagnòstic correcte dels problemes d’al·lèrgies o intoleràncies.

Preguntes freqüents sobre la visita a la Unitat d’Al·lergologia

Com s’originen les malalties al·lèrgiques?

Les malalties que tenen a veure amb al·lèrgies succeeixen per una alteració del sistema immunitari. El desencadenament d’una reacció al·lèrgica suposa l’alliberament de mediadors inflamatoris, que són els responsables dels símptomes que tenen els pacients.

Les malalties al·lèrgiques tenen, de vegades, un fort component hereditari, encara que avui dia, les relacionades amb l’alimentació, poden aparèixer de sobte a l’edat adulta.

Quins tipus d’al·lergògens hi ha?

Els al·lergògens són les substàncies responsables de les reaccions al·lèrgiques com a resultat d’una resposta del sistema immunitari davant la seva presència a l’organisme.

Hi ha diversos tipus d’al·lergògens segons la seva naturalesa, però es classifiquen principalment en els tipus següents:

  • Ambientals
  • Alimentaris
  • Intradèrmics
  • Farmacològics
  • Per contacte físic

Les reaccions d’aquests poden ser des de més lleus, com picors o inflor, fins a més greus, com falta d’aire i xoc anafilàctic.

Com puc saber si soc al·lèrgica?

Els símptomes més comuns que presenta un pacient que té al·lèrgia solen ser: rinitis, conjuntivitis, picors, envermelliment de la pell i fins i tot problemes per respirar.

Si tens cap d’aquests símptomes, el millor és acudir a la consulta de l’especialista.

Si tinc una reacció a un medicament, ja soc al·lèrgica?

No és freqüent tenir reacció a un medicament, però pot donar-se que el teu sistema immunitari identifiqui erròniament un medicament com a una substància nociva al cos. De vegades, això passa la primera vegada que es pren un medicament i, altres vegades, triga més temps, i l’al·lèrgia apareix després d’una exposició repetida a aquest fàrmac.

Sol·liciteu una consulta amb l’al·lergòleg a WM Hospitals

A WM Hospitals disposem d’una unitat completa destinada a tota mena d’al·lèrgies. Si creus que tens una intolerància o al·lèrgia, no dubtis a sol·licitar una cita i visitar la consulta de l’especialista.

A WM Hospitals comptem amb diverses mútues mèdiques perquè puguis venir a visitar-nos amb totes les comoditats.

 

Sol·licita la teva cita!