Anestèsia i reanimació

Anestesia

La Unitat d’Anestèsia i Reanimació s’encarrega de vetllar per la seguretat del pacient mentre se li fa una cirurgia, prova mèdica o exploració a l’hospital.

Unitat d’Anestèsia i Reanimació

WM Hospitals compta amb una reconeguda Unitat d’Anestesiologia i Reanimació amb un equip d’experts mèdics.

L’anestesista o anestesiòleg és un metge que ha cursat amb èxit el programa de formació MIR de l’especialitat d’Anestesiologia i Reanimació. Hi adquireix els coneixements i la pràctica necessaris per al maneig de les tècniques anestèsiques i la cura de pacients en estat crític. L’anestesista és l’encarregat de vetllar per la seguretat del pacient mentre se li fa la cirurgia o l’exploració mèdica que necessiti anestèsia. Per a això s’ajuda de monitors que vigilen la freqüència cardíaca, l’electrocardiograma, la tensió arterial, l’oxigenació de la sang, etc.

XEQUEGES METGES
PERSONALITZATS PER 199€

CONSULTA D'ESPECIALITATS
DES DE 59€

Tipus d’anestèsia

Hi ha diversos tipus d’anestèsia que l’especialista anestesista utilitzarà segons la intervenció quirúrgica que es faci. Aquestes són les opcions:

Anestèsia local

Amb l’ús d’anestèsia local s’adorm una zona petita del cos. El pacient està despert, però no sent dolor.

A tots els tipus d’anestèsia local s’hi pot associar una sedació més o menys intensa, de tal manera que el pacient se senti més tranquil i relaxat.

Anestèsia general

L’anestèsia general consisteix en adormir al pacient, es manté inconscient durant l’operació quirúrgica i se li subministren analgèsics per calmar el dolor produït per la cirurgia i mantenir tots els òrgans vitals en perfecte funcionament durant la intervenció quirúrgica. Per a això, cal fer la punció d’una vena i col·locar-hi un petit catèter pel qual s’administraran els sèrums i els fàrmacs necessaris segons la situació clínica del pacient i el tipus d’intervenció previst.

Sedació

La sedació és la tècnica que situa al pacient en un estat conscient, relaxat i sense dolor per dur a terme diverses exploracions i petites intervencions. De la mateixa manera que a la resta de les anestèsies, es fa una preparació prèvia del pacient, la vigilància i el monitoratge.

Servei d’anestèsia i reanimació a WM Hospitals

Una cita amb l’anestesista és un procediment senzill i rutinari abans que el pacient sigui sotmès a qualsevol intervenció mèdica.

A WM Hospitals comptem amb una prestigiosa Unitat de Cirurgia Estètica on s’hi fan intervencions quirúrgiques amb la tecnologia mèdica més innovadora del sector. A l’hospital, el pacient podrà sotmetre’s a cirurgies d’augment de pits, liposucció, abdominoplàstia o rinoplàstia. Pel que fa a la cirurgia estètica facial, també s’hi fan operacions de blefaroplàstia, rinoplàstia o extracció de boles adiposes de Bichat. Sempre amb la supervisió d’un anestesista a totes les operacions.

Preguntes freqüents sobre la Unitat d’Anestèsia i Reanimació

anestesia

Què és l’anestèsia?

L’anestèsia és l’ús de medicaments que eviten que el pacient tingui dolor durant un procediment mèdic. Depenent de la intervenció quirúrgica es pot dur a terme una anestèsia local o parcial, en la qual el pacient estarà conscient, però no notarà dolor; o una anestèsia general, on el pacient tindrà una sensació d’estar adormit i no sentirà res fins que no finalitzi l’operació.

Quan s’aplica anestèsia?

L’anestèsia pot aplicar-se durant procediments quirúrgics o proves mèdiques senzilles com en operacions més complexes. L’ús de l’anestèsia la determinarà en última instància l’anestesista.

Quins són els riscos i els efectes secundaris de l’anestèsia?

L’anestèsia és en general molt segura. Les complicacions són estranyes i estan més relacionades amb l’estat físic del pacient i amb la dificultat del procediment quirúrgic, que no pas amb l’anestèsia en si mateixa.

Cal destacar que, en qualsevol cas, no cal preocupar-se, perquè abans de la intervenció l’anestesiòleg avaluarà els possibles riscos que presenta cada pacient per les seves característiques per tenir-los en compte a l’hora de la intervenció i minimitzar-los.

Què ocorre després d’un procediment quirúrgic?

Després d’una intervenció quirúrgica el pacient acudirà a la sala de reanimació fins que desperta completament i es recupera de l’operació. Posteriorment podrà sentir dolor, inflor o inflamació a la zona on s’ha fet la intervenció. El cirurgià en farà un seguiment i informarà al pacient sobre els passos següents.

En què consisteix la Unitat de Reanimació?

La Unitat de Reanimació és a tots els hospitals o centres mèdics on es fan intervencions quirúrgiques o proves mèdiques que requereixin d’anestèsia. En aquesta sala es duu a terme la vigilància i la cura contínua del pacient durant el postoperatori immediat, fins que es desperta completament i aconsegueix eliminar l’anestèsia aplicada durant l’operació.

Qualsevol intervenció quirúrgica que tinguis programada a WM Hospitals anirà acompanyada d’una consulta prèvia de preanestèsia en la qual el metge especialista en anestèsia i reanimació et farà un estudi complet perquè l’operació no tingui cap risc per a la teva salut.

Sol·licita la teva cita!