Cardiologia i malalties cardiovasculars

Cardiologia

El cor és un dels òrgans més importants del nostre cos i el correcte funcionament és vital per a l’ésser humà. Per això, WM Hospitals compta amb la Unitat de Cardiologia, branca de la medicina que es dedica a l’estudi, diagnòstic i tractament de les malalties del cor i del sistema circulatori.

Unitat de Cardiologia de WM Hospitals

Les malalties cardiovasculars són la principal causa de mort i de discapacitat a Occident. Per això, és recomanable fer-se revisions mèdiques i proves de cardiologia periòdiques, especialment si hi ha antecedents familiars relacionats.

La Unitat de Cardiologia de WM Hospitals és una de les més valorades i consolidades. Comptem amb una dilatada experiència al camp de malalties del cor, ja que diagnostiquem i tractem milers de pacients a l’any.

XEQUEGES METGES
PERSONALITZATS PER 199€

CONSULTA D'ESPECIALITATS
DES DE 59€

Patologies i malalties cardiovasculars

Preveure un problema cardiològic no és senzill, si bé, hi ha una sèrie d’indicadors que ens fan més propensos a patir-los, són els anomenats factors de risc. Aquests són els factors principals:

 • Hipertensió
 • Colesterol
 • Diabetis
 • Mala alimentació
 • Obesitat
 • Estrès i ansietat
 • Consum de drogues
 • Edat

Les malalties principals relacionades amb malalties cardiovasculars són les següents:

 • Infart de miocardi
 • Angina de pit
 • Malaltia arterial cerebral
 • Aneurisma d’aorta

A més d’aquests problemes també pots presentar malalties respiratòries o pulmonars.

Proves de cardiologia a la unitat mèdica de WM Hospitals

Les proves cardiovasculars sempre les ha de prescriure i dur a terme un cardiòleg. A WM Hospitals, les que més s’hi fan són les següents:

Electrocardiografia

Aquesta prova informa primordialment dels aspectes elèctrics del cor i indirectament d’altres aspectes d’interès.

Electrocardiografia ambulatòria (Holter)

La prova es fa amb un aparell que registra un electrocardiograma complet de 24 hores. D’aquesta manera, el cardiòleg pot veure el ritme cardíac del pacient durant tot el dia, les alteracions, el ritme, etc. Ajuda a comprovar si tot va bé o si hi ha signes d’un possible risc cardiològic.

Ecocardiograma Doppler color

Aquesta prova projecta una imatge completa, a color, del cor. El cardiòleg pot observar-hi l’anatomia cardíaca, la morfologia valvular i el funcionament general del cor, a més a més de molts altres paràmetres de gran interès en cardiologia, i així detectar possibles malformacions, malalties o riscos derivats.

Ergometria

És un examen mèdic que permet avaluar l’efecte de l’exercici físic sobre el cor i la pressió arterial mentre el posa al límit de la seva capacitat.

Electrocardiografia ambulatòria (Holter) de tensió arterial

Aquesta prova es fa amb un aparell que registra i mesura la tensió arterial durant 24 hores. Permet analitzar de manera fiable la tensió i controlar que la teràpia que se segueix assoleix l’efecte desitjat.

Tractaments i tècniques de cardiologia

Cardiología
Els tractaments que s’hagin de fer es determinaran sobre la base del diagnòstic que ofereixi el cardiòleg al pacient. En unes ocasions, la patologia es pot tractar amb medicació, i, en altres, el pacient s’haurà de sotmetre a una intervenció quirúrgica.

Com és una consulta de cardiologia a WM Hospitals?

El pacient que demani cita a la consulta de cardiologia tindrà una primera presa de contacte amb el cardiòleg. Li farà un examen mèdic per determinar si és necessari demanar altres proves. L’ideal és fer una visita a l’any per fer una revisió cardiològica a WM Hospitals.

Preu consulta cardiologia

A l’hospital comptem amb una Unitat de Cardiologia formada per un equip excel·lent de metges i metgesses especialistes. El preu de la consulta és de 59 €. Després de la consulta, l’especialista sol·licitarà les proves oportunes per a un correcte diagnòstic. És important no deixar passar el temps amb cap malaltia relacionada amb el cor.

Preguntes freqüents sobre la visita a la Unitat de Cardiologia

Es pot prevenir un infart?

Sí, es pot prevenir un infart. En molts estudis s’ha demostrat que el 80 % del risc de tenir un infart s’elimina amb una vida saludable, no fumar, fer exercici físic regularment i amb una dieta saludable.

Les persones amb sobrepès són més propenses a tenir malalties cardiovasculars?

Sí, si tens sobrepès és més probable que tinguis una malaltia cardiovascular i altres malalties cròniques. Per això, és important canviar els teus hàbits i baixar de pes. Si tens problemes d’obesitat, és important que visitis la Unitat de Cirurgia Bariàtrica i l’especialista podrà recomanar-te tractaments amb cirurgia o sense: baló intragàstric, endomàniga gàstrica o tècnica POSE per eliminar els quilos sobrers.

És hereditària la hipertensió?

La hipertensió és el principal factor de risc cardiovascular. En realitat, no és hereditària, però sí que és hereditària la predisposició per arribar a xifres altes de tensió arterial.

Què cal fer si es té una malaltia cardiovascular?

Si ja tens una malaltia cardiovascular, has de seguir les indicacions del cardiòleg.

Si bé, cal destacar que els continus avançaments tècnics i farmacològics, així com els avenços en l’estudi de les malalties relacionades amb el cor, fan que els pacients cada vegada tinguin més armes per combatre-les.

Sol·licita una consulta amb el cardiòleg a WM Hospitals

A WM Hospitals disposem d’una sofisticada Unitat de Cardiologia. A més, treballem amb diverses mútues mèdiques perquè puguis anar a l’hospital amb la teva assegurança privada.

Sol·licita una cita amb l’especialista mitjançant el formulari web, per correu electrònic o trucant al 93 416 16 16.

 

Sol·licita la teva cita!