Cirurgia general

cirugiaGeneral

La Unitat de Cirurgia General s’ocupa de fer intervencions a l’aparell digestiu, el tracte gastrointestinal i el sistema hepatobiliopancreàtic.

Unitat de Cirurgia General de WM Hospitals

La cirurgia general és l’especialitat mèdica que s’encarrega de les intervencions derivades de l’aparell digestiu, el sistema endocrí i els òrgans intraabdominals. A més, el metge especialista en cirurgia general s’encarrega també de l’operació d’hèrnies i patologies relacionades amb la paret abdominal.

A WM Hospitals comptem amb quiròfans d’última generació per practicar tot tipus d’intervencions, a més de tenir un equip complet de cirurgians generals i especialistes sanitaris.

XEQUEGES METGES
PERSONALITZATS PER 199€

CONSULTA D'ESPECIALITATS
DES DE 59€

Patologies freqüents en l’especialitat de cirurgia general

Hi ha moltes patologies que requereixen d’una operació de cirurgia general, però, a continuació, et detallem les principals:

Quistos

La intervenció consisteix en l’aïllament del quist o de la tumoració i l’extirpació per fer desaparèixer o per disminuir la simptomatologia dolorosa que provoca. Després de l’extracció, s’estudiarà si el quist és benigne o maligne. Si del resultat de la peça extirpada s’obté un diagnòstic de malignitat, pot ser que sigui necessari fer altres tractaments com radioteràpia, quimioteràpia o una altra cirurgia.

Apendicitis

L’apèndix és un petit òrgan que es troba prop del punt d’unió de l’intestí prim i el còlon. Quan s’infecta es produeix una apendicitis aguda i el pacient ha de ser intervingut amb caràcter d’urgència. La cirurgia consisteix a fer una petita incisió per cirurgia laparoscòpica per extirpar l’apèndix afectat.

Vesícula

La vesícula biliar és un petitíssim òrgan que emmagatzema la bilis produïda pel fetge, alliberant-la al duodè perquè intervingui en el procés de digestió. Quan s’infecta degut principalment a pedres a la vesícula, és fonamental extirpar-la com més aviat millor per evitar problemes i infeccions futures que afectin altres òrgans com el fetge o el pàncrees. L’eliminació de la vesícula sol ser una intervenció senzilla que també es fa per laparoscòpia.

Hèrnies

Poden aparèixer diversos tipus d’hèrnies, però les més comunes són les següents:

Hèrnia inguinal: es produeix quan una part de l’intestí travessa la paret abdominal per forats o fissures. En passar-hi, la part que ha sortit queda atrapada i pot ocasionar problemes greus si no es tracta. L’únic tractament que hi ha per a l’hèrnia inguinal és la cirurgia. La intervenció és senzilla i consisteix a col·locar l’intestí dins de l’abdomen i reparar l’orifici de sortida. A més, no sol presentar complicacions i, en mans d’un cirurgià expert, la recuperació no només és ràpida, sinó que pràcticament no hi ha molèsties durant el postoperatori.

Hèrnia umbilical: és una protuberància del revestiment abdominal provocat per una fallada dels músculs abdominals que empeny el melic cap enfora. Encara que les hèrnies umbilicals són més comunes en nadons, també hi ha casos en adults i solen ocórrer quan augmenta la pressió intraabdominal. En la majoria dels casos les hèrnies es curen per si soles. El tractament definitiu de l’hèrnia umbilical és el quirúrgic i consisteix en la reintroducció del contingut abdominal i reparació de la paret inguinal.

Proves diagnòstiques de cirurgia

CirugiaGeneral

Les proves diagnòstiques d’una cirurgia dependran de la mena de cirurgia que s’hagi de fer. Normalment, amb una analítica de sang i una ecografia l’especialista determinarà un diagnòstic i saber amb exactitud si és necessària una intervenció quirúrgica.

Tractaments i tècniques de cirurgia general

Actualment, hi ha diverses tècniques per a intervencions de cirurgia general. La tècnica més emprada és per laparoscòpia, que és una alternativa mínimament invasiva a la cirurgia oberta convencional, en la qual s’utilitza una petita càmera anomenada laparoscopi per veure-hi dins l’abdomen. Es duu a terme a través de petits orificis a la cavitat abdominal. Una incisió mínima, en un plec longitudinal del melic, permet la introducció de l’endoscopi amb una microcàmera incorporada, que mostra en un monitor la visió panoràmica dels òrgans de la cavitat abdominal.

Com és una consulta de cirurgia general a WM Hospitals?

CirugiaGeneral2

El pacient que tingui cita en una consulta de cirurgia general sol venir derivat del seu metge especialista i normalment hi acudeix perquè té pendent ser sotmès a una intervenció quirúrgica.

Una vegada que el pacient sigui a la consulta, l’especialista revisarà el seu historial clínic per saber el motiu de l’operació i veure totes les proves pertinents amb què han determinat la cirurgia.

Preu consulta cirurgia general

A l’hospital comptem amb una Unitat de Cirurgia General i el preu de la consulta és de 59 €. Després de la consulta, l’especialista sol·licitarà les proves oportunes i determinarà el dia de la intervenció, així com la consulta preoperatòria amb l’anestesista.

Preguntes freqüents sobre la visita a la Unitat de Cirurgia

Quines malalties tracta la cirurgia general?

La cirurgia general tracta especialment les intervencions quirúrgiques relacionades amb l’aparell digestiu, el sistema endocrí i la paret abdominal.

Quines són les cirurgies generals més demandades?

Les cirurgies generals més demandades són les relacionades amb apendicitis, hèrnies i fístules. 

Com és el postoperatori d’una cirurgia general?

El postoperatori sempre varia segons la complexitat de l’operació. Ara mateix, les intervencions relacionades amb apendicitis, vesícula i hèrnies se solen realitzar per laparoscòpia que sol ser un procediment mínimament invasiu amb una recuperació molt ràpida.

Es requereix ingrés hospitalari després d’una cirurgia?

Normalment es diferencia entre cirurgia menor ambulatòria i cirurgia major ambulatòria. La primera, normalment, no requereix d’ingrés hospitalari i passades unes hores, després de la intervenció, el pacient podrà tornar a casa. Les cirurgies majors sí que requereixen d’ingrés hospitalari i, depenent de la complexitat de l’operació, el pacient s’hi estarà més o menys dies.

Sol·licita una consulta amb el cirurgià general de WM Hospitals

A WM Hospitals disposem d’una Unitat de Cirurgia General. A més, treballem amb diverses mútues mèdiques perquè puguis anar a l’hospital amb la teva assegurança privada.

Sol·licita una cita amb l’especialista mitjançant el formulari web o trucant al 93 416 16 16.

 

Sol·licita la teva cita!