Ginecologia

Ginecologia

L’especialitat de ginecologia se centra en la salut integral de la dona des d’una perspectiva especialitzada i multidisciplinària.

A WM Hospitals comptem amb una completa Unitat de Ginecologia formada per un grup d’especialistes en el diagnòstic, la prevenció i el tractament de patologies relacionades amb l’especialitat.

Unitat de Ginecologia de WM Hospitals

La ginecologia és la ciència de la dona i és l’especialitat mèdica i quirúrgica que estudia el sistema reproductor femení format per l’úter, la vagina i els ovaris.

WM Hospitals posa al servei de tota dona especialistes compromesos amb els últims avenços mèdics i les tècniques més capdavanteres per al diagnòstic i el tractament de tota mena de patologia ginecològica.

És important anar a la consulta de ginecologia una vegada a l’any, per això posem a disposició de les dones les revisions ginecològiques més completes per prevenir qualsevol malaltia.

XEQUEGES METGES
PERSONALITZATS PER 199€

CONSULTA D'ESPECIALITATS
DES DE 59€

Patologies de ginecologia que tractem

La Unitat de Ginecologia ofereix tractaments integrals per a la pacient. Comptem amb un grup de ginecòlegs especialistes en el diagnòstic i el tractament de símptomes associats a malalties com ara:

  • Càncer i malalties precanceroses dels òrgans reproductius
  • Incontinència urinària
  • Amenorrea (períodes menstruals absents)
  • Dismenorrea (períodes menstruals dolorosos)
  • Infertilitat
  • Menorràgia (períodes menstruals anormalment voluminosos): una indicació freqüent d’una histerectomia
  • Prolapse d’òrgans pèlvics
  • Escabiosi

A més, també treballem amb altres especialitats dins de ginecologia com la col·locació del DIU, analítiques de l’hormona antimülleriana, revisions mèdiques…

Proves diagnòstiques de ginecologia

WM Hospitals posa a la disposició de la pacient, diverses proves diagnòstiques per prevenir o tractar tota mena de patologia relacionada amb la salut de la dona. Aquestes són les proves principals que es fan a l’hospital:

Citologia vaginal

La citologia vaginal és una de les ajudes diagnòstiques més importants. És molt útil, indolora, relativament ràpida, econòmica i senzilla. Aquesta prova pot detectar càncer de coll d’úter i de vagina, i ofereix informació important sobre infeccions vaginals i de l’activitat hormonal de la dona. Tota dona en edat reproductiva o amb antecedent d’activitat sexual hauria de practicar-se una citologia vaginal com a mínim una vegada a l’any.

Ecografia abdominal

L’ecografia és una prova de diagnòstic per imatge que es fa amb un ecògraf a la zona abdominal per examinar els òrgans. Amb aquesta prova es veu immediatament l’estat de l’aparell reproductor femení i es detecta si hi ha cap anomalia que no li permet funcionar amb normalitat.

Ecografia mamària

El càncer de mama és una de les malalties més comunes entre les dones del segle XXI. Per sort, avui dia, amb revisions periòdiques pot detectar-se a temps gràcies a una ecografia mamària, també anomenada mamografia. En aquests casos, la prevenció és vital, però la feina comença a casa. És necessari aprendre a fer-se autoexàmens que puguin alertar-nos de la presència de protuberàncies o d’anomalies als pits.

Alguns dels símptomes de les malalties de la glàndula mamària són: dolor als pits, massa o tumoració en un pit, retracció del mugró, expulsió de sang o líquid pel mugró, diferència de grandària important entre tots dos pits, envermelliment o canvis de la pell del voltant del pit, inflamació sota l’axil·la o augment de temperatura en un o tots dos pits.

En qualsevol cas, a partir dels 40 anys és molt important fer-se mamografies anuals i fer-se autoexàmens amb certa regularitat. La prova és indolora i molt curta.

Ecografia transvaginal

És un procediment usat per examinar la vagina, l’úter, les trompes de Fal·lopi, els ovaris i la bufeta. El procediment és el mateix que el d’altres ecografies, amb la diferència que, en aquesta ocasió, l’ecògraf s’introdueix per la vagina.

Aquest tipus de prova ajuda a diagnosticar la causa de certs tipus d’infertilitat, dolor pèlvic, sagnat anormal i problemes menstruals. El procediment mostra el revestiment de l’úter i, si és el cas, quistos o tumors ovàrics, infeccions pèlviques, etc.

Tractaments de ginecologia a WM Hospitals

Ginecología

A la Unitat de Ginecologia de WM Hospitals es duen a terme diversos tractaments enfocats a la salut de la dona. El tractament més demandat i important és la revisió ginecològica anual.

Revisió ginecològica

Les revisions ginecològiques són aconsellables des que les dones tenen capacitat de reproducció. Durant aquestes visites no només es revisa l’estat general de salut de la pacient, sinó que es resolen dubtes de tota mena, com les relacionades amb els mètodes anticonceptius; malalties de tipus hereditari, molèsties diverses, etc. Per tant, el ginecòleg o la ginecòloga assessorarà la pacient de tot allò que pugui inquietar-la i que estigui relacionat amb la salut íntima de la dona.

Una revisió ginecològica inclou una exploració general, ginecològica i de palpació de mames, així com algunes proves complementàries com la citologia o l’ecografia mamària.

En condicions de salut normal, les revisions ginecològiques anuals són la millor forma de prevenció. Segons els teus antecedents familiars i l’historial clínic, el ginecòleg valorarà les proves necessàries i la periodicitat dels controls.

Com és una consulta de ginecologia a WM Hospitals?

La primera consulta ginecològica és una presa de contacte inicial entre la pacient i el ginecòleg. Normalment, en aquesta visita, el ginecòleg pregunta sobre les malalties familiars, si hi ha hagut relacions sexuals, detalls sobre la menstruació, quines vacunes es té, etc. Les respostes seran fonamentals per començar l’historial mèdic.

L’especialista avaluarà si és necessària una exploració de l’aparell genital o fer cap prova. Pots també exposar els teus dubtes sobre el teu cicle menstrual, consultar molèsties i informar-te sobre mètodes anticonceptius.

Preu consulta ginecològica

A WM Hospitals comptem amb una Unitat de Ginecologia excel·lent formada per un gran equip de professionals mèdics. El preu de la consulta és de 59 € i, després de la consulta, el metge t’indicarà si és necessari dur a terme altres proves diagnòstiques, que també es faran a l’hospital.

Preguntes freqüents sobre la clínica ginecològica

Com em preparo per a la revisió ginecològica?

No has de fer res especial. Si és la primera vegada, ves-hi tranquil·la, el metge t’explicarà tot el que necessites saber. Si fas una revisió rutinària, procura no anar-hi els dies que tens la menstruació.

Puc entrar acompanyada a la consulta amb el ginecòleg?

L’ideal és anar sola a la consulta. Però si ho vols, pot acompanyar-te un familiar.

A la primera consulta em faran una exploració ginecològica?

Sí, el normal és que, després d’una sèrie de preguntes per completar el teu historial mèdic, el ginecòleg o la ginecòloga faci una exploració rutinària per confirmar que tot està bé.

Cada quant de temps he de visitar la meva ginecòloga?

El millor és que vagis una vegada a l’any a fer-te una revisió ginecològica, i a partir dels 40 anys, a més a més, facis una mamografia anual.

Tot i així, pregunta al teu metge especialista i et recomanarà quan fer les visites a la consulta de ginecologia.

Sol·licita una revisió ginecològica a WM Hospitals

És vital anar regularment a la consulta de ginecologia. A WM Hospitals disposem d’un servei d’atenció personalitzada perquè puguis demanar cita en qualsevol moment. Contacta amb nosaltres i tingues cura de la teva salut.

 

Sol·licita la teva cita!