Andrologia

L’andrologia és la disciplina mèdica que s’encarrega de l’estudi, l’exploració i la recerca de qualsevol aspecte relacionat amb la reproducció masculina. Es tracta d’una especialitat multidisciplinària en què coincideixen aspectes d’endocrinologia, urologia, laboratori i reproducció.

Unitat d’Andrologia de WM Hospitals

La Unitat d’Andrologia de WM Hospitals s’encarrega de qualsevol aspecte relacionat amb la funció sexual i els problemes de l’aparell reproductor masculí.

Els homes amb patologies derivades d’aquests aspectes tenen a l’abast el quadre mèdic per comptar amb metges especialistes en andrologia que els guiaran en tot el procés. Els assumptes relacionats amb la sexualitat masculina solen ser un tabú entre els homes, però a WM Hospitals es tractaran amb la màxima discreció, professionalitat i confiança.

XEQUEGES METGES
PERSONALITZATS PER 199€

CONSULTA D'ESPECIALITATS
DES DE 59€

Patologies d’andrologia

Hi ha diverses patologies relacionades amb l’andrologia. Aquestes són les més comunes:

Infertilitat

La infertilitat o esterilitat és la incapacitat d’un individu per fer concebre. Hi ha protocols d’avaluació i tractament de la infertilitat masculina i la seva parella. A WM Hospitals t’hi podràs fer diverses proves per determinar la infertilitat: avaluació de l’analítica del semen, avaluació andrològica, estudi bacteriològic de semen i orina, biòpsia testicular o ecografia Doppler escrotal, entre d’altres.

Després d’un estudi exhaustiu, l’equip d’especialistes aconseguirà determinar l’origen de la patologia per poder donar al pacient el tractament més adequat.

Malaltia de Peyronie

A la malaltia de Peyronie creix un teixit cicatricial fibrós sota la pell del penis i pot arribar a provocar-ne una curvatura durant l’erecció. Les causes són desconegudes, però se sap que és poc comú i que afecta principalment a homes d’entre 40 i 60 anys. Els factors de risc són, bàsicament, les fractures de penis. Per això, a WM Hospitals rebràs assessorament per corregir la curvatura del penis, que, moltes vegades, impossibilita les relacions sexuals plaents.

Infeccions de transmissió sexual

A WM Hospitals avaluem i tractem les infeccions de transmissió sexual:

 • Herpes genital
 • Sífilis
 • Gonorrea
 • Virus del papil·loma humà
 • VIH

Alteracions ejaculatòries

Hi ha diversos tipus d’alteracions de l’ejaculació que poden provocar malestar físic i psicològic a l’home. Si notes que hi ha res que no funciona com hauria, és recomanable que et facis una revisió mèdica que ho confirmi.

A continuació, et detallem les alteracions de l’ejaculació més comunes:

 • Ejaculació precoç
 • Ejaculació retardada
 • Ejaculació dolorosa
 • Ejaculació insensible
 • Ejaculació retrògrada
 • Anejaculació

Cirurgies

Com a la majoria de les disciplines, algunes patologies han de passar irremeiablement per quiròfan. En cas de ser així, a WM Hospitals comptem amb els millors equips mèdics i la millor tecnologia.

Algunes de les intervencions que solem fer són:

 • Fimosi
 • Varicocelectomia
 • Hidrocelectomia
 • Biòpsia testicular
 • Vasectomia
 • Vasovasostomia

Proves d’andrologia a la unitat mèdica de WM Hospitals

Andrologia

Les proves diagnòstiques més comunes de l’especialitat d’andrologia són:

 • Seminograma
 • Estudi cristal·logràfic
 • Estudi de l’anatomia de l’aparell urinari
 • Estudi metabòlic
 • Endoscòpia urològica
 • Avaluació urodinàmica
 • Fluxometria

L’andròleg també determinarà, si fos necessari, de fer analítiques de sang, de semen i d’orina, estudis genètics o fins i tot una biòpsia testicular.

Tractaments i tècniques d’andrologia

Andrologia2

Et detallem, a continuació, tots els problemes de tipus andrològic els quals podem ajudar-te amb un tractament, tant ambulatori com quirúrgic:

Allargament del penis

També dit elongació del penis. Es considera que un penis és petit quan en estat d’erecció mesura menys de 12 cm i en repòs menys de 6 cm. La tècnica quirúrgica d’allargament de penis consisteix a seccionar el lligament suspensor i els lligaments laterals o cuneïformes. Amb aquest procediment s’extreu el penis fora del cos, per la qual cosa s’aconsegueix un augment visible de la longitud.

Engruiximents de penis

Si el penis és d’una longitud normal, però té un diàmetre per sota dels 2 cm, es considera un penis molt prim. Per això, és possible fer una intervenció quirúrgica per engrandir el penis.

En el procediment s’empra com a material de farciment unes làmines de dermis externes amb fibres de col·lagen. La implantació es duu a terme de la mateixa manera que amb els empelts dermograssos, amb l’avantatge addicional que hi queden poques cicatrius.

Disfunció erèctil

La disfunció erèctil és la incapacitat o impossibilitat persistent de mantenir el penis erèctil el temps suficient com per mantenir una relació sexual satisfactòria.

La disfunció erèctil pot ser, a més d’un problema sexual, el símptoma de moltes altres patologies i és necessari fer-se una revisió mèdica per descartar altres patologies.

Com és una consulta d’andrologia a WM Hospitals?

El pacient que demani cita a la consulta d’andrologia tindrà una primera presa de contacte amb el metge especialista. Haurà de contestar una sèrie de preguntes per saber el seu historial mèdic i, després, es farà un examen mèdic on es determinarà si és necessari demanar una anàlisi de semen o altres proves diagnòstiques per estudiar amb exactitud la patologia.

Aquestes proves es duen a terme a WM Hospitals amb la tecnologia mèdica més capdavantera del sector.

Preu consulta andròleg

A l’hospital comptem amb una Unitat d’Andrologia formada per un quadre mèdic ben complet. El preu de la consulta és de 59 €. Després de la consulta, l’especialista sol·licitarà les proves oportunes per a un correcte diagnòstic del problema pel qual el pacient ha acudit al centre.

Preguntes freqüents sobre la visita a la Unitat d’Andrologia

Quina diferència hi ha entre un andròleg i un uròleg?

L’andròleg és un metge especialitzat en el tractament de problemes exclusivament masculins, relacionats amb les disfuncions sexuals i els problemes reproductius; mentre que l’uròleg tracta els problemes del sistema urinari tant d’homes com de dones.

Quan he de demanar una cita amb l’andròleg?

És recomanable visitar-se amb l’andròleg si consideres que tens un problema de disfunció, infertilitat o reproducció.

Té cura la disfunció erèctil?

Sí, té cura. Hi ha diversos tractaments per solucionar-ho. En qualsevol cas, el metge haurà d’explorar el pacient i determinar el tractament o medicació necessària per a aquest problema de salut.

Per què es produeix un descens de les hormones sexuals?

En l’home és comú que a partir dels 50 anys es comenci a produir un descens progressiu de la testosterona, que és l’hormona masculina. Els símptomes solen manifestar-se en la falta de desig sexual o problemes d’erecció.

Tenen efectes secundaris els tractaments de fertilitat?

Hi ha tractaments mèdics i fàrmacs que poden estar associats a la infertilitat masculina. Però, per norma general, els tractaments de fertilitat no solen tenir efectes secundaris, sempre que siguin supervisats per un especialista mèdic.

Sol·licita una consulta amb l’andròleg a WM Hospitals

A WM Hospitals disposem d’una Unitat d’Andrologia renovada i completa. També pots informar-te de les mútues mèdiques amb les quals treballem a l’hospital.

Ara és el moment de sol·licitar una cita amb l’especialista mitjançant el formulari web o trucant al 93 416 16 16.

 

Sol·licita la teva cita!