Cambres Hiperbàriques

Al sector de la salut i la bellesa, cada vegada són més les tècniques i tractaments innovadors que es llancen al mercat amb l’objectiu d’oferir al pacient uns resultats únics i segurs. WM Hospitals aposta per aquesta innovació i, per això, inclou en tots els seus tractaments mèdics una nova experiència per al pacient: les càmeres hiperbàriques.

Aquestes càmeres han demostrat ser la darrera tendència entre els nous avenços mèdics, aconseguint uns beneficis per a la salut que semblen no tenir límits.

Camara hiperbarica 1

Què són les Cambres Hiperbàriques?

Abans de conèixer la funcionalitat de les cambres hiperbàriques, cal saber que és exactament la medicina hiperbàrica.

La medicina hiperbàrica, també coneguda com a oxigenació hiperbàrica, és l’ús mèdic d’oxigen pur.

Aquest ús mèdic es fa a través de les cambres hiperbàriques. Aquestes tenen un disseny de tub d’acer i finestres transparents, on el pacient s’introdueix i respira oxigen pur a una pressió més gran que la pressió atmosfèrica ambiental.

Gràcies a aquest subministrament d’oxigen a més pressió, les cambres hiperbàriques permeten posar fi a certes patologies i malalties.

Camara hiperbarica 2

En què consisteixen les cambres hiperbàriques?

Basat en les lleis físiques (Llei de Henry), els canvis de pressió a què és sotmès l’organisme, dins de la cambra, permeten transportar l’oxigen, que s’hagi dissolt al plasma sanguini, en una proporció a la pressió parcial del gas. Aconseguint així un increment de 10 a 15 cops la concentració d’aquest element.

Quan el nostre teixit es debilita o tenim alguna lesió, l’oxigen tendeix a disminuir i el nostre organisme requereix més quantitat d’oxigen. La funció principal d’aquestes càmeres és que els nivells d’oxigen tornin a la seva normalitat.

Les cambres hiperbàriques a WM Hospitals arriben a incrementar la pressió fins a 3 atmosferes. La durada de cada sessió serà aproximadament uns 60-90 minuts. Un cop estirat i acomodat dins de la cambra, el pacient podrà relaxar-se alhora que millora el benestar i la salut en general.

Beneficis de la cambra hiperbàrica

Les aplicacions de la cambra hiperbàrica són múltiples. Des de qualsevol tipus d’infeccions fins a cremades, lesions per radiació, empelts a la pell o ferides.

Els principals beneficis de la medicina hiperbàrica són:

 • Disminueix les bombolles a la malaltia de descompressió.
 • Disminueix edemes.
 • Millora el metabolisme.
 • Accelera la cicatrització de ferides.
 • Estimula el sistema immunològic.
 • Millora el metabolisme a nivell cel·lular.
 • Redueix la fatiga muscular.
 • Desintoxicació de gasos i toxines.
Camara hiperbarica 3

Tractaments associats a les cambres hiperbàriques

Les cambres hiperbàriques han demostrat ser altament eficaces com a teràpia complementària en tractaments que abasten des de la cirurgia, medicina, psicologia, fertilitat fins a la disfunció erèctil.

 • Dins la cirurgia estètica, la plataforma hiperbàrica de WM Hospitals aconsegueix minimitzar el procés de curació i cicatrització del postoperatori. El seu ús preveu l’aparició d’infeccions bacterianes durant la recuperació de la cirurgia. A més, en el tractament de microempelts Capil·lars ajuda a augmentar la supervivència i el gruix de l’implant.
 • En la medicina estètica, l’oxigenació hiperbàrica aconsegueix revertir els teixits danyats per la falta d’oxigen, aconseguint un efecte antiaging a la pell. Revitalitza teixits, combat l’envelliment cel·lular, tonifica i redueix varius.
 • Per fertilitat i reproducció assistida, l’oxigenació aconsegueix un augment de l’hormona antimulleriana, clau per augmentar les possibilitats d’èxit a l’embaràs.
 • L’oxigenació hiperbàrica té aplicació a pacients amb problemes de disfunció erèctil. La disfunció és causada principalment per un factor vascular. L’oxigenoteràpia estimula els vasos sanguinis millorant la capacitat d’erecció en pacients amb aquest problema sexual.

Descobreix els avantatges de la cambra hiperbàrica a WM Hospitales

A WM Hospitals utilitzem les cambres hiperbàriques com a teràpia indolora, aportant nombrosos avantatges per al pacient en tots els tractaments dins del sector de salut i bellesa. La medicina hiperbàrica pot ser una ajuda molt important en situacions en què hi hagi manca d’oxigen.

Gràcies a les cambres hiperbàriques, a WM Hospitals el pacient aconsegueix la màxima eficàcia en el tractament. Mitjançant sessions relaxants i plaents, els pacients poden descansar mentre aconsegueixen nombrosos beneficis per al seu organisme.