Dermatologia

Dermatologia

La dermatologia és la unitat mèdica especialitzada en el diagnòstic i tractament dels problemes de la pell.

El servei de dermatologia de WM Hospitals a Barcelona compta amb un gran equip de dermatòlegs i professionals de la salut dedicats al tractament de diverses alteracions cutànies, tant mèdiques com estètiques.

Especialitat de Dermatologia de WM Hospitals

WM Hospitals compta amb la Unitat de Dermatologia especialitzada en dermatologia clínica, quirúrgica i estètica. Tot això en un establiment nou que disposa de l’última tecnologia mèdica i un quadre mèdic de prestigi.

És important visitar el metge dermatòleg periòdicament, sobretot si s’observa que hi ha certes zones de la pell que presenten una imatge diferent de l’habitual. Per descomptat, s’ha d’anar sempre a un hospital o una clínica dermatològica especialitzada a fer-ne un diagnòstic eficaç, amb personal sanitari qualificat i l’ús de la tecnologia mèdica avançada.

XEQUEGES METGES
PERSONALITZATS PER 199€

CONSULTA D'ESPECIALITATS
DES DE 59€

Malalties més comunes de la dermatologia

A dermatologia es tracten malalties relacionades amb la pell. Les més comunes són les següents:

Càncer de pell

El càncer de pell és un tipus de càncer que s’origina a la pell, normalment amb l’aparició d’un melanoma, que és una taca fosca que canvia de color, es mostra irregular i creix en poc temps. Per prevenir el càncer de pell és important protegir-se de la radiació ultraviolada (UV) durant tot l’any i evitar llargues exposicions solars sense cremes de protecció solar.

És vital detectar precoçment aquest tipus de càncer, ja que les possibilitats de curació són elevades.

Psoriasi

La psoriasi és una malaltia de la pell que provoca envermelliment, escates i irritació de la pell. La majoria de les persones amb psoriasi presenten pegats vermells i escates de color blanc especialment als colzes, genolls i cuir cabellut. És una malaltia crònica que no té cura, però sí té tractament per alleujar-ne el dolor, la picor i fins i tot per ajudar a disminuir les faves i així poder conviure millor amb l’afecció.

Caiguda dels cabells

Tant homes com dones poden experimentar una caiguda dels cabells anormal. En molts casos sol ser estacional i, en uns altres, és irreversible. Per això, és important que el dermatòleg en faci una detecció precoç. L’ideal és visitar-lo quan es notin els primers símptomes de caiguda, així el metge farà un examen físic i sabrà més dades sobre l’estil de vida, la dieta, la rutina de cura dels cabells, i la història clínica i els antecedents familiars del pacient.

Taques

Hi ha moltes malalties de la pell que apareixen en forma de taques fosques. Hi ha taques de naixement, algunes apareixen en dones joves en prendre anticonceptius o durant l’embaràs i s’anomena melanosi. Unes altres apareixen amb el pas dels anys, especialment al rostre i a les mans, i s’anomena lentigen. En tots aquests casos són taques benignes i, gràcies a les tècniques làser avui dia és possible eliminar-les. Tot i així, és important que un dermatòleg pugui veure-les periòdicament, en valori la situació i n’indiqui el tractament més adequat. També és fonamental dur a terme una correcta cura de la pell cada dia per prevenir-ne l’aparició precoç.

Pigues i berrugues

Les pigues i berrugues són lesions benignes que apareixen a la pell i, fins i tot, en tenim de naixement. En molts casos la importància és principalment estètica, però, de vegades, es confonen amb tumors malignes com els carcinomes i els melanomes. Davant de qualsevol dubte, és fonamental contactar sempre amb l’especialista capaç de distingir-los, el dermatòleg.

Acne

L’acne és una malaltia comuna de la pell que provoca barbs, també anomenats grans. Els barbs poden néixer a qualsevol part del cos, però el més comú és que apareguin al rostre. A més, sol veure’s especialment a l’etapa de la pubertat i adolescència.

Tenir acne no és greu, però sí que pot arribar a ser molt molest, poc estètic i implicar problemes d’inseguretats, especialment a la gent jove. Quan els casos d’acne són molt evidents i no desapareixen amb una bona hidratació i cura facial, és aconsellable visitar el dermatòleg perquè l’especialista tracti el cas i, fins i tot de vegades, haurà de receptar antibiòtics per millorar l’aparença de la pell i fer desaparèixer la marques.

Proves diagnòstiques de dermatologia

El dermatòleg sol·licitarà la prova que consideri més convenient segons el diagnòstic que n’obtingui a la consulta. Aquestes són les proves que més es duen a terme a WM Hospitals:

  • Biòpsia
  • Cultius
  • Dermatoscòpia
  • Làser

Aquestes proves es fan de manera ambulatòria a l’hospital, amb màquines d’última tecnologia mèdica i totes les comoditats per viure una experiència professional i satisfactòria.

Tractaments de dermatologia a WM Hospitals

dermatologia2

A WM Hospitals comptem amb una Unitat de Dermatologia completa. Aquests són els tractaments que qualsevol pacient podrà fer-s’hi:

Dermatologia clínica

La dermatologia clínica contempla les malalties pròpies de la pell. Les patologies que més es tracten en aquesta especialitat són: dermatitis, psoriasi, caiguda dels cabells i càncer de pell.

Dermatologia estètica

La dermatologia estètica ofereix solucions que ajuden el pacient a veure’s millor amb la seva imatge. Tracta especialment cicatrius, taques, línies d’expressió i arrugues.

Dermatologia quirúrgica

La cirurgia en dermatologia se centra en l’extirpació de lesions cutànies benignes antiestètiques o susceptibles que es converteixin en dolentes i en l’eliminació de tumors cancerosos.

Com és una consulta de dermatologia clínica a WM Hospitals?

Si vas per primera vegada al dermatòleg, el metge et farà una entrevista personal per saber el teu historial mèdic i, posteriorment, farà una exploració de la pell, els cabells, les ungles i les mucoses. Si hi vas per una patologia en concret, farà una revisió inicial i demanarà les proves oportunes per diagnosticar la malaltia i receptar-ne el tractament adequat.

WM Hospitals disposa de consultes completament noves, amb un disseny modern i capdavanter i compten amb materials d’última tecnologia mèdica.

Preu consulta dermatologia

Dermatologia

A WM Hospitals comptem amb una famosa Unitat de Dermatologia formada per un quadre mèdic excepcional. El preu de la consulta és de 59 €, i després de la consulta el metge indicarà si és necessari dur a terme altres proves diagnòstiques, que també es faran a l’hospital.

Preguntes freqüents sobre la cura de la pell

Quin tipus de patologies atén el dermatòleg?

El dermatòleg s’ocupa de la cura i el tractament de la pell tant si està sana com si té cap patologia. La dermatologia s’ocupa tant de les malalties cutànies primàries com altres malalties que es manifesten a través de la pell.

Què inclou una sessió de dermatologia?

La sessió inicial de dermatologia inclou la consulta amb el dermatòleg, així com una revisió i el diagnòstic inicial. L’accés a la consulta de dermatologia està garantit tant si ets client privat com si tens pòlissa de salut. Consulta les mútues que treballen a WM Hospitals.

Cada quant he d’anar al dermatòleg?

És convenient visitar el dermatòleg una vegada a l’any perquè revisi l’estat de la pell. No obstant això, si es detecta qualsevol tipus de problema, s’ha de sol·licitar una cita com més aviat millor amb el metge especialista.

Sol·licita una revisió de dermatologia a WM Hospitals

A WM Hospitals disposem d’un servei d’atenció personalitzada per telèfon, web o correu electrònic perquè el pacient pugui demanar cita en qualsevol moment. Contacta amb nosaltres i visita el metge.

Sol·licita la teva cita!