Beneficis del tractament a la cambra hiperbàrica a l’esport

Les cambres hiperbàrica han demostrat ser un dels darrers avenços de medicina, amb multitud d’aplicacions per a diverses patologies.

El tractament de medicina hiperbàrica consisteix a subministrar oxigen mitjançant aquesta cambra pressuritzada a una pressió atmosfèrica superior a la normal (1ATM). Gràcies a aquesta pressió, l’oxigen respirat és 100% pur.

Aquest augment i pressió permet que l’oxigen es dissolgui en el plasma sanguini, obtenint una major oxigenació a tots els teixits i fluids corporals, augmentant el metabolisme aeròbic.

Dins l’àmbit esportiu, la medicina hiperbàrica ha demostrat una alta efectivitat en esportistes per a la seva preparació física, energia muscular i ràpida recuperació després de fer exercici.

Com ajuda la càmera hiperbàrica a l’esport?

L’oxigen és vital a l’hora de fer esport. Quan fem exercici, el múscul es troba en estat hipòxic, és a dir, amb menys quantitat d’oxigen de la que hauria de tenir normalment. Per això, el nostre cos demana oxigen als músculs.

L’oxigenació hiperbàrica és utilitzada com a tractament complementari, ja que en respirar oxigen pur a una pressió dues o tres vegades més gran que l’atmosfèrica, augmentem la tolerància a l’exercici, incrementant l’energia muscular i ajudant a recuperar la fatiga degut a l’esforç físic.

Els teixits del cos necessiten una quantitat d’oxigen per funcionar correctament. Quan el teixit pateix una lesió o es debilita tendeix a necessitar fins i tot més oxigen del funcional. Gràcies a les càmeres hiperbàriques els nivells d’oxigen tornen a la normalitat mitjançant diverses sessions.

La medicina hiperbàrica aconsegueix una millor recuperació i cicatrització dels teixits. Acompanyada d’altres cures com la fisioteràpia pot resultar molt efectiva per escurçar el temps a les lesions.

Quins són els avantatges?

Els principals beneficis que aporta la medicina hiperbàrica a l’esport poden ser:

  • Recuperació més ràpida.
  • Escurça el temps de recuperació de lesions.
  • Millora el rendiment esportiu

Molts esportistes d’elit ja recorren a la tecnologia més capdavantera en el sector de la salut i benestar. Per exemple, en aquesta Eurocopa la utilització de les càmeres hiperbàriques ha estat imprescindible per accelerar el procés de recuperació dels jugadors.

Després de cada partit, entrenament o esforç físic els jugadors utilitzen les càmeres per desfer l’àcid làctic i estar més preparats per al següent partit.

Jugadors com Marcos Llorente, Cristiano Ronaldo, i molts altres esportistes d’elit se sumen a aquesta tecnologia que sembla no tenir límits.

Compartir:
Facebook
LinkedIn

Formulari de contacte

HIPERBARICAMED

Noticias relacionadas

Recepcion WM Hospitals
WM als mitjans

EUROPAPRESS

Otsu Group, empresa propietària de les clíniques de salut i estètica Dorsia, Eva Fertility Clinics i Clínicas Origen, inaugura el seu primer hospital boutique a

Leer más »
Hospital boutique Barcelona
WM als mitjans

IM MÉDICO

El grup al qual pertanyen les prestigioses Clíniques Dorsia, Eva Fertility Clinics i Clíniques Origen -agrupades sota el paraigua de WM Clinics-, Otsu Group, segueix

Leer más »
WM Hospitals
WM als mitjans

FINALLY 40

Neix WM Hospitals, hospitals boutique premium centrats en els tractaments de cirurgia estètica més innovadors i l’experiència de pacient.   NACE WM HOSPITALS, HOSPITALES BOUTIQUE

Leer más »