Digestologia

digestologia

La digestologia és una especialitat mèdica que tracta les patologies del tub digestiu, el fetge, les vies biliars i el pàncrees.

A WM Hospitals disposem d’una completa unitat dedicada a patologies relacionades amb l’aparell digestiu amb un equip expert de metges digestòlegs, que s’encarregaran del correcte funcionament de l’aparell digestiu, així com els òrgans que s’hi comprenen.

Unitat Medicodigestiva de WM Hospitals

L’especialitat de digestologia és la branca de la medicina que s’ocupa de tot l’aparell digestiu i dels òrgans que s’hi comprenen, tant en condicions normals com patològiques.

Totes les persones que tinguin dolors o patologies relacionades amb el tub digestiu hauran d’anar a l’hospital o a un centre especialitzat i anar a la visita mèdica amb especialistes en digestologia per obtenir un diagnòstic complet.

XEQUEGES METGES
PERSONALITZATS PER 199€

CONSULTA D'ESPECIALITATS
DES DE 59€

Patologies de l’estómac

L’aparell digestiu és l’encarregat de la digestió dels aliments. És qui actua cada vegada que mengem per transformar els aliments en substàncies simples que el nostre cos pugui aprofitar per produir energia que ens ajudi a dur a terme l’activitat diària i, alhora, aconseguir tots els elements que necessiten els òrgans i sistemes per funcionar i, en definitiva, per viure.

Les substàncies produïdes durant la transformació dels aliments són absorbides per vellositats intestinals de l’intestí prim, on passen a la sang i es distribueixen per tot el cos, tot proveint d’energia i nutrients totes les cèl·lules.

Les patologies més comunes de l’apartat digestiu són les següents:

 • Càncer de còlon
 • Colitis ulcerosa
 • Diverticulitis
 • Malaltia de Crohn
 • Rectorràgia
 • Estrenyiment o diarrea crònica

Proves diagnòstiques de la Unitat Medicodigestiva

Les instal·lacions de WM Hospitals estan dotades de la tecnologia més innovadora en el camp de la medicina i amb un quadre mèdic expert que duen a terme les proves digestives necessàries per aconseguir un diagnòstic precoç i personalitzat. Aquestes són les proves més comunes:

Gastroscòpia

La gastroscòpia és una prova diagnòstica per la qual, mitjançant la introducció d’un petit tub per la boca, es visualitza l’esòfag, l’estómac i el duodè. Amb aquesta prova s’aconsegueix de manera immediata veure patologies en aquestes zones i, així, fer-ne un diagnòstic exacte i ràpid.

Colonoscòpia

La colonoscòpia és una prova digestiva en la qual s’introdueix un colonoscopi per l’anus per veure el còlon al complet i poder detectar patologies d’una forma ràpida i efectiva.

Ecografia abdominal

L’ecografia abdominal permet fer un estudi ràpid i indolor del fetge, els ronyons, la vesícula, la melsa i el pàncrees. Aquesta visió es duu a terme gràcies al sistema d’ultrasons.

Test d’intolerància alimentària

El test d’intolerància alimentària és un instrument que detecta els aliments que produeixen al pacient al·lèrgia o intolerància i li provoquen una mala digestió, pesadesa, inflor o diarrees entre altres símptomes. És imprescindible un correcte diagnòstic per part de l’especialista i, a partir d’aquí, un tractament i una dieta especial perquè el pacient pugui tornar a tenir una vida normal.

Tractaments digestius

Digestología

Segons la patologia que tingui el pacient, hi ha diversos tipus de tractaments digestius. En alguns casos, hi haurà prou amb un tractament antibiòtic, però, en altres casos, s’haurà de fer una intervenció quirúrgica per evitar problemes digestius majors.

Visita mèdica amb especialistes en digestologia

És important fer-se revisions periòdiques amb el metge digestòleg, també anomenat gastroenteròleg. Si el pacient té símptomes o dolors relacionats amb l’aparell digestiu, l’ideal és que sol·liciti una consulta mèdica a WM Hospitals perquè l’expert en un diagnòstic i així evitar problemes futurs més importants. El que és fonamental per curar qualsevol patologia és fer-se un diagnòstic precoç.

Com és una consulta de digestologia a WM Hospitals?

El pacient que sol·liciti cita a la consulta de digestologia tindrà una primera presa de contacte amb el metge especialista. Li farà una sèrie de preguntes per veure l’historial mèdic i familiar i, després, es farà un examen mèdic on es determinarà si és necessari demanar proves diagnòstiques, com una gastroscòpia, colonoscòpia o ecografia abdominal, per determinar amb exactitud el problema.

Aquestes proves es fan a WM Hospitals amb la tecnologia mèdica més innovadora.

Preu consulta digestòleg

A l’hospital comptem amb una completa Unitat de Digestologia formada per un quadre mèdic excel·lent. El preu de la consulta és de 59 €. Després de la consulta, l’especialista sol·licitarà les proves oportunes per a un correcte diagnòstic del problema o de la patologia.

Preguntes freqüents sobre la visita al digestòleg

Quan he de visitar el metge digestòleg?

Hauran d’anar a la consulta del metge de l’aparell digestiu els pacients que presentin de manera recurrent algun dels símptomes següents:

 • Sagnat rectal
 • Distensió abdominal
 • Estrenyiment
 • Diarrees recurrents
 • Acidesa
 • Incontinència intestinal
 • Vòmits i nàusees
 • Dolor abdominal

Quins òrgans tracta el metge digestiu?

L’especialista atén patologies derivades del sistema digestiu al complet: estómac, fetge, melsa, pàncrees i intestins. A més, també tracta tota l’àrea de l’esòfag.

La colonoscòpia es dolorosa?

La colonoscòpia és un procés de només uns minuts de durada i no és dolorós, ja que el pacient està sedat perquè no tingui molèsties durant la prova diagnòstica.

Quina és la diferència entre colonoscòpia i gastroscòpia?

La prova és similar, ja que s’introdueix un tub amb una càmera per poder veure amb claredat els òrgans. Però la diferència principal radica en el fet que la gastroscòpia explora l’esòfag, l’estómac i el duodè; i la colonoscòpia se centra en l’intestí gros i el còlon.

Sol·licita una consulta amb el metge digestiu de WM Hospitals

A WM Hospitals disposem d’una completa Unitat de Digestologia per a tota mena de patologies vinculades amb l’aparell digestiu. A més, comptem amb mútues mèdiques, així com amb consultes privades.

Si vols sol·licitar una cita amb l’especialista, no dubtis a emplenar el formulari web o trucar al 93 416 16 16.

 

Sol·licita la teva cita!